از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد
سرخط خبرها

سفیران مهربانی «ضامن آهو» | گفتگو با مسئول تنها مؤسسه تخصصی نیکوکاری آزادی زندانیان مشهد

  • کد خبر: ۱۰۶۳۰۲
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
سفیران مهربانی «ضامن آهو» | گفتگو با مسئول تنها مؤسسه تخصصی نیکوکاری آزادی زندانیان مشهد
سفیران ضامن آهو؛ کارشان را در ابتدا با برقراری صلح و سازش و کاهش سهم دیه برای رهایی برخی مجرمان از زندان شروع کردند و حالا چهار ماهی است که توانسته اند تنها مرکز تخصصی نیکوکاری آزادی زندانیان را راه اندازی کنند.

مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ سفیران ضامن آهو؛ سفیرانی که قرار است مهربانیِ مشهدی‌ها را به بندبند زندان‌ها و آن‌هایی برسانند که با خطایی پشت میله‌ها رفته اند و حالا چشم به آزادی دوخته اند. کارشان را در ابتدا با برقراری صلح و سازش و کاهش سهم دیه برای رهایی برخی مجرمان از زندان شروع کردند و حالا چهار ماهی است که توانسته اند تنها مرکز تخصصی نیکوکاری آزادی زندانیان را راه اندازی کنند. گفت وگوی ما با احمد روحنا، مسئول تشکل‌ها و مجامع مؤسسه تخصصی نیکوکاری سفیران ضامن آهو، است. قرار است او از این مؤسسه بگوید و اهداف بلندی که دارند.

مؤسسه‌ای تخصصی برای آزادی زندانیان

آغاز گپ و گفت با روحنا با نحوه شکل گیری مؤسسه سفیران ضامن آهو است، مؤسسه‌ای که به گفته او چهار ماه پیش شکل گرفته است. او این مؤسسه را بازوی ستاد دیه می‌داند و در توضیحاتی بیان می‌کند: سفیران ضامن آهو تنها مؤسسه تخصصی در مشهد در حوزه آزادی زندانیان است.
نکته‌ای که مسئول تشکل‌ها و مجامع مؤسسه تخصصی نیکوکاری سفیران آهو در این باره به آن اشاره می‌کند شرایط ستاد دیه برای کمک به آزادی زندانیان است. او می‌گوید: این ستاد برای جرائم غیرعمد و کمک به آزادی این زندانیان کمک می‌کند، اما موارد و پرونده‌های بسیاری داریم که در فهرست جرائم غیرعمد قرار نمی‌گیرد و فرد در پی حادثه‌ای گرفتار پرونده قضایی و زندان می‌شود.

او این پرونده‌ها را پرونده‌های شبه عمد می‌داند و می‌گوید: مواردی مانند تصادفات در فهرست پرونده‌های عمد قرار می‌گیرند و دراین باره مرکز ما برای آزادی این زندانیان اقدام می‌کند. اگر به مصداق و نمونه بخواهم اشاره کنم خانمی به دلیل اینکه ضامن فردی شده بود و آن فرد اقساط خود را نداده بود گرفتار زندان شده بود. این خانم بی گناه است، اما پرونده او در فهرست جرائم غیرعمد قرار نمی‌گیرد، چون خودخواسته برای ضمانت فرد اقدام کرده است.

نمونه دیگری که روحنا می‌آورد نیز ازاین قرار است: «پرونده دیگری نیز داشتیم که مربوط به خانمی بود که مربی سالن ورزشی بود و در حین تمرین بچه‌ها یکی از آن‌ها دچار آسیب می‌شود. باتوجه به آسیب وارد شده این خانم باید دیه سی میلیون تومانی پرداخت می‌کرد، اما در توان مالی خودش و خانواده اش نبود. این‌ها نمونه‌ای از مواردی است که در فهرست جرائم عمد قرار می‌گیرند و به همین دلیل از حمایت ستاد دیه بی نصیب می‌مانند.»

موفق در صلح

مسئول تشکل‌ها و مجامع مؤسسه تخصصی نیکوکاری سفیران ضامن آهو اقدام دیگر این مؤسسه را جلوگیری از ورود مجرمان به زندان برمی شمارد و می‌گوید: کار مؤسسه تنها به بررسی پرونده‌های زندانیان برای آزادسازی خلاصه نمی‌شود. یکی از اقدامات مؤسسه جلوگیری از ورود زندانیان جدید است مثل پرونده‌هایی که حکم جلب متهمی گرفته شده و او در آستانه ورود به زندان است. دراین باره نیز مؤسسه اقدامات بسیاری برای مختومه شدن این پرونده‌ها قبل از ورود این افراد به زندان انجام داده است؛ از گفتگو برای کاهش دیه گرفته تا فراهم کردن دیه موردنیاز.

تلاش برای ایجاد صلح و سازش قبل از ورود فرد به زندان از دیگر اقدامات مؤسسه سفیران ضامن آهوست. روحنا این اقدام را این طور توضیح می‌دهد: گفتگو برای صلح و سازش یکی از راه‌هایی است که می‌تواند در کاهش ورود زندانیان به زندان مؤثر باشد. باتوجه به اهمیت صلح و سازش، یکی از محور‌های موردتوجه و تأکید ما همین برقراری صلح و سازش است.

او در ادامه بیان می‌کند: کار البته به همین چندماه که مؤسسه مجوز گرفته است محدود نیست، سفیران ضامن آهو چند سالی است که در حوزه برقراری صلح و سازش فعال هستند.
روحنا می‌گوید: شش شعبه فعال داریم که پرونده‌های ارجاعی را در مسیر کاهش دیه و برقراری صلح پیگیری می‌کنند. چهار شعبه مربوط به قبل است و پس از دریافت مجوز مؤسسه نیز با اضافه شدن دو شعبه دیگر فعالیت خودمان را در حوزه صلح و سازش ادامه دادیم و توانستیم پرونده‌های بسیاری را با برقراری صلح و کاهش دیه مختومه کنیم.

۹۰ پرونده مختومه

مسئول تشکل‌ها و مجامع مؤسسه تخصصی نیکوکاری سفیران ضامن آهو آمار پرونده‌هایی را که تاکنون توسط این مؤسسه ختم شده است این طور ذکر می‌کند: ۹۰ پرونده را مختومه کردیم و ذیل آن توانستیم زمینه آزادی هفتاد زندانی را فراهم کنیم. در سایر پرونده‌ها نیز که درباره حکم جلب افراد بود، توانستیم قبل از ورود آن‌ها به زندان زمینه پایان پرونده و رهایی شان را از یک پرونده قضایی فراهم کنیم.
به گفته روحنا بخشی عمده پرونده‌هایی که در بدو ورود به زندان مختومه شده مربوط به زنان است. در باره زندانیان رها شده از زندان نیز تعداد زندانیان مرد بیشتر از زنان بوده است.

شناسایی زندانیان با نظر کمیته عدالت ترمیمی زندان

او همچنین روند شناسایی زندانیان و تعیین پرونده‌ها برای بررسی و گل ریزان را این طور توضیح می‌دهد: در زندان کمیته‌ای به نام کمیته عدالت ترمیمی وجود دارد که در این کمیته به وضعیت پرونده زندان و شرایط آنان می‌پردازد. این کمیته شرایط زندانی، میزان حبس، وضعیت او از لحاظ پشیمانی را بررسی می‌کند و در نهایت پرونده‌هایی را که می‌توانند مشمول گل ریزان و معرفی به خیران شوند، اعلام می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->